Ecologisch vuurwerk

Binnen de vuurwerkbranche is al geruime tijd vraag naar ecologisch vuurwerk. Dit is vuurwerk wat minder milieubelastend is voor mens, flora en fauna. In samenwerking met onze Spaanse partner zijn wij hiervoor een ontwikkeling gestart. Tegenwoordig is Dream Fireworks dan ook officieel leverancier van een vuurwerklijn met een veel lagere milieubelasting dan traditioneel vuurwerk: EcoColor vuurwerk.

Wat is ecologisch vuurwerk?

In vuurwerk wordt gebruik gemaakt van diverse chemicaliën. Deze chemicaliën zorgen voor de uitstoot van de effecten en voor de kleuren in het vuurwerk. Bij verbranding van vuurwerk komen hierbij normaal gesproken zware metalen vrij, zoals lood, barium en chroom. Daarnaast komen er ook andere schadelijke stoffen vrij zoals chloriden, dioxiden, rook, fijnstof, koolstofmonoxide, stikstof en zwavel oxides. Een hoop belastende stoffen dus.

Bij de productie van ons ecologische vuurwerk onder de naam EcoColor vuurwerk wordt het gebruik van deze zware metalen vervangen. In plaats van de voornoemde metalen worden  niet-giftige stoffen zoals lithium, natrium, kalium, rubidium en cesium toegepast. Hierdoor is dit vuurwerk ecologisch. Het milieu wordt minder belast door de uitstoot en het afval van dit vuurwerk

 

Meer informatie over ecologische vuurwerk?

Wenst u meer informatie over ons EcoColor vuurwerk, of  wilt u dit eco vuurwerk toepassen in een spectaculaire vuurwerkshow? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We leggen u graag de voordelen uit van dit duurzame vuurwerk en regelen samen met u een spectaculaire vuurwerkshow!

 

Afvalverwerking

Voor het afval van dit product werken wij samen met Plastic Fantastic.

Dit geweldige team zorgt ervoor dat al ons plastic afval een nieuw leven in wordt geblazen.

Een deel van ingezameld plastic wordt na sortering alsnog verbrand. Wij vinden dat zonde, je kunt er nog zoveel meer mee doen, dat is het idee. Plastic Fantastic  hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het upcyclen van plastic afval, vorig jaar al meer dan 1 mln kg afval omgezet in diverse producten voor weg en waterbouw welke ze willen uitbreiden naar andere categorie producten, zoals bv. hun lounge chair en binnenkort nog veel meer leuke producten!

Referenties

We werken al tien jaar met Dream Fireworks naar volle tevredenheid samen . Zowel op het creatieve vlak, als in het meedenken in de vergunnings-voorwaarden als op de veranderende eisen inzake veiligheid heeft Dream Fireworks bewezen flexibel en betrouwbaar te zijn. Binnen budget, al dan niet op de maat van muziek, op de ene of de andere locatie, Dream Fireworks denkt actief aan de voorkant mee in verbeteringen en veranderingen. Zelfs toen we hen vorig jaar uitdaagden om het vuurwerk te verduurzamen lukte het hen om als eerste in Europa – in samenwerking met een producent – een milieuvriendelijke variant aan te bieden. En een variant waar ze instonden voor de kwaliteit en beleving. En daar hebben wij – en 60.000 bezoekers  – wederom enorm van genoten.

Neem contact met ons op