Asverstrooiing per asvuurpijl

Naast alle vuurwerkshows verzorgen wij tevens asverstrooiing per asvuurpijlen boven zee. Met asvuurpijlen geeft u uw geliefde een waardig afscheid en het geeft u en nabestaanden een herinnering om nooit meer te vergeten.

 

Hoe werkt asverstrooiing per asvuurpijl?

Asverstrooing per asvuurpijl is gebonden aan specifieke regels en richtlijnen. Onderstaand leggen we u uit hoe de asverstrooiing middels vuurwerk in haar werk gaat.

 

De locatie

Asverstrooiing per asvuurpijlen is alleen mogelijk vanaf kustlocaties in de richting van zee. Dream Fireworks beschikt over een doorlopende toepassingsvergunning voor het afsteken van professioneel vuurwerk. Voorafgaand hebben wij afstemmingsoverleg met de betreffende autoriteiten voor het regelen van de benodigde vergunningen. Dit duurt 12 tot 14 weken.

 

Het moment

Het moment, dag en tijdstip, waarop u de asvuurpijlen wilt afsteken kunt u opgeven. Een memorabele dag met een speciale betekenis. U kunt hierbij rekening houden met het tijdstip waarop het die dag donker is. Ook kunt u rekening houden of op het door u gewenste moment en locatie veel mensen te verwachten zijn.

 

Het proces

Wij maken een afspraak om de asbus vroegtijdig in ons bezit te krijgen. Wij vullen de asvuurpijlen in een speciaal ingerichte vuurwerkbunker. De asvuurpijlen zijn speciaal ontworpen voor asverstrooiing. Elke asvuurpijl heeft een cilindervormige kartonnen koker voor de as. De as, meestal drie á vier kilo, verdelen wij over ca. 40 asvuurpijlen.

 

De ceremonie

U kunt de vuurwerk ceremonie geheel naar uw eigen wens invullen. Een persoonlijk woord, een gedicht, muziek, een aanvullende vuurwerkshow met speciale effecten. Ook kunt u een persoonlijke boodschap op de asvuurpijlen schrijven of tekenen. Wij hebben alle tijd, aandacht en ervaring om de ceremonie naar uw wens in te vullen en te begeleiden.

 

Afsteken van de asvuurpijlen

De asvuurpijlen worden in een afvuurstation geplaatst. Dit afvuurstation staat gericht richting zee.

De asvuurpijlen kunnen op 2 gecontroleerde manieren worden afgestoken; handmatig of middels een computersysteem. Het computersysteem maakt het mogelijk om de asvuurpijlen een voor een af te steken of alles tegelijk of in series. U kunt onder begeleiding van een gecertificeerd vuurwerkdeskundige op de bettreffende bedieningsknoppen drukken.

De asvuurpijlen bereiken een hoogte van maximaal 150 meter. De asvuurpijlen komen tot ontploffing en de as van uw dierbare komt vrij boven zee.

 

Weersomstandigheden

Het weer speelt bij asverstrooiing per vuurpijlen een belangrijke rol. Bij te veel wind, onweer of zware regenval wordt de asverstrooiing geannuleerd. In overleg met u maken we vervolgens een afspraak voor een andere dag en tijdstip.

 

Milieu

De asvuurpijlen zijn speciaal ontworpen voor asverstrooiing. De pijlen zijn biologisch afbreekbaar. Zowel de stok als omhulsel van de pijl, waarin de as en vuurwerklading is verwerkt, zijn gemaakt van recycled karton.
Milieu en veiligheid staat voorop. Alle asvuurpijlen zijn CE gekeurd en getest volgens Europese norm EN15947.

 

Meer informatie over asverstrooiing per asvuurpijl?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de asverstrooiing per asvuurpijl, of wilt u weten welke vuurwerk ceremonie we voor u kunnen opzetten? Neem vrijblijvend contact op met Dream Fireworks zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Dan zorgen we er samen voor dat we uw geliefde een waardig afscheid geven.

Asverstrooiing per asvuurpijl voor een vuurwerk ceremonie | Dream Fireworks
Asverstrooiing per asvuurpijl voor een vuurwerk ceremonie | Dream Fireworks
Asverstrooiing per asvuurpijl voor een vuurwerk ceremonie | Dream Fireworks